maanantai 4. helmikuuta 2019

Ehostuskurssin toinen osa

Esittelen nyt seitsemän erilaista ehostusta.

1. Iltajuhlameikki yökerhoon.
Meikki yökerhoon saa olla vahva, sillä vilkkuvat valot ja hämäryys syövät värejä. Meikkipohjan tein tarkoituksella hieman vahvemmaksi, jotta se kestää iltaa, asiakkaan iholle sopi vaalea, mutta hieman kellertävä meikkivoide, jonka kiinnitin hyvin puuterilla. Seuraavaksi tein klassisen muotoiset vahvat kulmat tummanruskealla luomivärillä, vaikka asiakkaalla olikin mustat hiukset, en halunnut kulmista liian jyrkkiä. Luomivärissä käytin liikkuvalle luomelle keltaista, ja päälle hieman kultaista shimmeriä. Tein suljetun banaanivarjostuksen tumman pinkillä, joka hieman taittaa jopa fuksiaan, hain hieman kissamaista terävää muotoa luomivärissä. Taputtelin vielä häivytyksen jälkeen liikkuvalle luomelle uudestaan keltaista luomiväriä ja kultaista shimmeriä, jotta väri olisi voimakas. Eyelinereista halusin tehdä mustat, mutta sirot, sillä asiakkaalla oli ripsienpidennykset, jotka toivat jo mielestäni tarpeeksi näyttävyyttä. Ripsiväriä laitoin vain alaripsiin. Laitoin varjoja poskiluun alapuolelle ja hieman nenän varteen, valoja laitoin poskiluun yläpuoilelle, nenän varren keskelle ja otsaan. En halunnut enään käyttää poskipunaa, koska mielestäni valot ja varjot riittivät ja kokonaisuudesta olisi tullut liian täyteen ahdettu. Huulissa toimi tummanruskean punainen, jopa hieman violettiin taittava puna.

Itsearviointi: Olen tyytyväinen itse koko kokonaisuuteen. Kulmat ovat kauniin mallisset, pohja tasainen ja ihon kanssa oikeassa sävyssä, luomiväreissä on hyvä muoto, häivytys ja voimakkuus sekä huulet ovat kauniisti rajattu. Myös ensi kertalaiseksi varjot ja valot onnistuivat mielestäni hyvin, ne ovat oikealla paikallaan, eivätkä liian heppoiset hämärään yökerhoon.

2.Iltajuhlameikki kynttiläillalliselle.
Iltajuhlameikki kynttiläillalliselle saa olla hieman hentoisempi, sillä kynttilä luo kasvoille varjoja jo itsessään ja korostaa tummia värejä vielä tummemmaksi. Meikkipohjasta tein kuulaan, mutta silti peittävän, asiakkaan iholle sopi vaalea, mutta hieman kellertävä meikkivoide, silmien alle lisäsin blue neutralizeria ja kiinnitin puuterilla. Kulmat tein lämpimän tummanruskealla sopimaan asiakkaan punertaviin hiuksiin. Liikkuvalle luomelle laitoin luunvaaleaa ja hieman shimmerimäistä harmaata. Tein suljetun banaanivarjostuksen harmaalla luomivärillä, jota laitoin myös alaluomelle ja rajasin silmät hennosti tummanharmaalla linerilla. Ripsiväriä laitoin ylä- ja alaripsiin. Poskipunaksi valitsin persikkaisen sävyn ja huuliin aika neutraalin persikkaisen nuden ruskean.

Itsearviointi: Meikkipohja onnistui mielestäni hyvin, se oli tasaisen kuultava ja oikean värinen ihon sävyyn. Kulmat ovat mielestäni kauniin malliset, tosin kulmien alku voisi olla hieman hennompi ja luonnollisempi. Luomivärit ovat myös kauniisti häivytetyt ja hyvän malliset, olisin tosin itseni mielestä voinut tehdä tummanharmaasta hieman voimakkaamman, jotta kontrasti liikkuvalle luomelle olisi hieman näkyvämpi eli luomiväri jäi hieman pliisuksi itseni mielestä. Huulipunan väri käy mielestäni hyvin meikkiin ja huulet ovat kauniin muotoiset, poskipuna voisi olla paremmin häivytetty.

Luonnollinen ja klassinen meikki.
Teimme koulussa luonnollisen ja klassisen meikin samalla tunnilla niin, että ensin teimme luonnollisen ja sen jälkeen klassisen meikin päälle lisäämällä ja vahvistamalla jo olemmassa olevia meikkejä.
    Luonnollisessa meikkissä tein meikkipohjasta todella kuulaan, sillä asiakkaalla oli jo ennestää iho hyvässä kunnossa, joten vaadittiin pientä peittävyyttä ja meikkipohjalla lähinnä tasattiin ihoa, sävyltään meikki voide oli kaikista vaaleinta, kiinnitin puuterilla. Kulmakarvoista halusin tehdä todella luonnolliset, asiakkaalla oli itsellään jo tuuheat kulmakarvat, joten en korjannut kun hieman kulman huippukohtaa ja täytin kulmakarvoja hennosti tasaisemmaksi ruskealla luomivärillä. Luomiväriin käytin vaalean ruskeaa liikkuvalle luomelle ja kerrostin samaa sävyä banaanivarjostukseksi luomipussin päälle. Huuliin laitoin hennon ruusunpunaisen huulipunan, joka taittaa hieman persikkaan. Poskipunaksi laitoin persikkaisen ruskeaa sävyä. 
   Klassiseen meikkiin en lisännyt enää meikkipohjaa enempää, ettei olemuksesta tule liian tunkkainen, sillä iho oli ennestään hyvässä kunnossa. Kulmakarvoja tein vahvemmaksi ruskealla luomivärillä ja hain enemmän klassista muotoa kuin luonnollisessa meikissä. Luomivärissä kerrostin oikeastaan pelkästään banaanivarjostusta tummemmalla ruskealla. Huuliin vaihdoin hillityn ruskean punan ja poskiin lisäsin persikkaisen ruskeaa sävyä kerrostamalla.

Itsearviointi: Luonnollinen meikki onnistui mielestäni hyvin, sain pohjan tarpeeksi kuulaaksi ja meikkivoide oli oikean sävyistä ihon kanssa. Kulmakarvoista tuli mukavan luonnollisen näköiset, vaikka laitoinkin niihin hieaman väriä, myös huulista tuli ihana luonnolliset ja muoto on hyvä, poskipunaa on myös mielestäni tarpeeksi maltillisesti. Luomivärin häivytys on hyvä, mutta olisin voinut laittaa samaa sävyä koko silmälle, sillä asiakkaalla oli vähän tilaa kulmakarvan ja silmän välissä. Klassisestä meikistä tuli myös kaunis, ja eri ruskean ja persikan sävyt sopivat mielestäni hyvin asiakkaalle. Kulmista tuli hyvän malliset, eikä liian voimakkaat. Poskipuna näkyy hyvin, samoin luomiväri on sopivan vahvuinen ja hyvin häivytetty. Kuitenkin luomivärissä olen sitä mieltä, että olisin voinut laittaa tumman ruskeaa koko luomelle samasta syystä kuin luonnollisessakin meikissä. Huulien muoto on muuten hyvä, muitta olisin voinut täyttää hieman sivuja pulleammiksi.

Trendimeikki.
Trendimeikki tehtiin inspiraatiokuvan mukaan. Halusin tehdä kuulaan, tyttömäisen, luonnollisen ja hennon meikin, jossa vaikutteena on kuitenkin wet look. Asiakkaalla oli todella hyvässä kunnossa iho, joten tein meikkipohjasta ohuen, lähinnä tasoittamaan. Laitoin meikkipohjaan vaaleaa hieman kellertävää meikkivoidetta, kiinnitin puuterilla. Asiakkaalla oli todella hyvän malliset kulmat jo ennestään, joten halusin jättää ne todella luonnollisiksi, vahvistin kuitenkin hieman kulmien muotoa ruskealla luomivärillä. Silmiin laitoin kulmaluulle hieman luunvaaleaa luomiväriä ja muualle koko silmäluomelle ja hieman yli roosan sävyistä luomiväriä, johon päälle vaaleanpunaista shimmeriä. Rajauksia en laittanut, sillä halusin hentouden korostuvan. Ripsiväriä laitoin vain yläripsiin. Huuliin käytin roosan punaista huulipunaa ja päälle laitoin vielä väritöntä huulikiiltoa. Poskipunana toimi hieman helmiäinen vaaleanpunainen sävy. Käytin highlighteria poskiluun yläpuolella, amorin kaarella, kulmaluulla ja kulmaluun yläpuolella.

Itsearvionti. Onnistuin mielestäni jäljittelemään inspiraatiokuvaani, hieman harmittaa kun ei tullut otettua lähempää kuvaa, jotta meikki näkyisi paremmin. Pohjasta tuli mielestäni ihanan heleä ja highlighter korostaa kauniisti kasvon korkeimpia kohtia. Kulmista tuli kauniin malliset, mutta silti todella luonnolliset. Luomiväri on hyvin häivytetty ja hyvän mallinen, poskipunaa on sopivasti ja se on oikealla paikallaan. Huulista tuli myös mielestäni kivan freesit ja amorin kaari korostuu kauniisti.

Häämeikki.
Häämeikissä käytetään klassisia värejä ja muotoja, sillä trendit menevät ohi, mutta klassinen meikki pysyy vuodesta toiseen. Tein meikkipohjan vahamaisella meikkivoiteella, jotta se kestää vaikka morsian itkisikin liikutuksen kyyneleitä. Asiakkaan iholle sopi vaalea, mutta hieman kellertävään taittava meikkivoide, kiinnitin puuterilla. Kulmat tein lämpimällä ruskealla luomivärillä klassiseen muotoon. Luomissa käytin luunvaaleaa liikkuvalle luomelle ja tein suljetun banaanivarjostuksen harmaalla luomivärillä, jota hieman kerrostin. jotta saan halutun vahvuuden, laitoin sitä myös hieman alaluomelle. Rajauksista tein ohuet ja värinä käytin tummanharmaata ettei rajaus hyppää liian terävänä. Ripsiväriä laitoin reilusti yläripsiin ja hennosti alaripsiin. Poskipunana käytin hennon roosan väristä mattasävyä ja huuliin käytin saman sävyistä mattaista huulipunaa, etteivät ne heijasta valokuvissa liikaa valoa, myöskin huuliin laitoin vaaleaa sävyä siksi, ettei se muutu mustavalkokuvissa mustaksi ja että se näyttää koko päivän ajan hyvältä, kun syö ja juo paljon päivän aikana.

Itsearvionti: Meikki onnistui kokonaisuudessa hyvin. Meikkipohja oli tarpeeksi peittävä muttei liian paksu. Silmiin käytin klassisia värejä ja luomivärin muoto on minusta hyvä. Huulet ovat kauniisti rajattu ja sävy sopii hyvin muuhun kokonaisuuteen. Myöskin poskipuna on mielestä kauniisti häivytetty. Meikki sopii mielestäni hyvin morsiammelle, joka ei halua kamalan vahvaa meikkiä, mutta kuitenkin niin, että tuntee itsensä laitetuksi päivää varten.

Näytösmeikki.
Näytösmeikkejä teimme Loisto esityksiin. Asiakkaan toiveena oli punaista ja kultaista. Aloitein pohjan tekemiselle, johon laitoin kellertävään taittavaa vaaleaa meikkivoidetta, jonka kiinnitin puuterilla. Laitoin valoja hieman otsaan, amorin kaarelle ja poskiluun yläpuolelle. Näyttömön koko oli keskikokoinen, joten tein kulmista vahvan malliset keskiruskealla luomivärillä, jota kerrostin saadakseni halutun intenssiivisyyden. Kulmien alusta tein kuitenkin hieman pehmeästi lähtevät. Huuliin asiakkas ei halunnut mitään, sillä hän soitti puhallin soitinta ja huulipuna olisi tahrannut liikaa, rajasin huulet kuitenkin lähellä omien huulten väriä olevalla rajaus kynällä. Joten punainen ja kultainen oli mahdollista käyttää luomivärissä. Kuitenkin en halunnut laittaa pelkästään punaisen punaista, koska se saa silmät näyttämään hieman sairaalta, vaan käytin enemminkin ruskean punaista banaanimaiseen varjostukseen, jonka häivytin melko ylös, jotta se näkyisi lavalta. Liikkuvalle luomelle laitoin voidemaista keltaista luomiväriä ja päälle tuputtelin kultaista glitteriä, laitoin sekoitusta myös alaluomelle. Rajasin silmän mustalla eyelinerilla, sillä laitoimme päälle vielä tekoripset tuomaan näyttävyyttä, ripsiä väriä laitoin alle. Poskipunana toimi sama punaisen ruskea sävy, kuin luomissa hieman hennommalla kädellä laitettuna vain.

Itsearviointi: Meikkipohjasta tuli hyvä, sävy oli oikea oman ihon sävyn kanssa ja peittävyys oli hyvä kuumille spottivaloille. Kulmat onnistuivat itsestäni hyvin sillä ne saivatkin olla vahvat lavalle. Myöskin luomiväristä tuli mielestäni tarpeeksi näyttävät ja tekoripset lisäsivät sitä. Poskipunaa olisi mielestäni saanut olla hieman reilummin, mutta olin hieman varovainen sen suhteen, koska asiakkaalla oli jo luonnostaan punakkuutta poskissa.

Rakkaudella Suvi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti