perjantai 14. joulukuuta 2018

Tyyli

Tyylejä on monia erilaisia ja asiakkaan tyylin tunteminen on erittäin tärkeää esimerkiksi kampauksien teossa, jotta se tukee asiakkaan omaa persoonaa, asukokonaisuutta ja tilannetta johon kampaus tulee. Tyylejä on mm. bisnes-, retro-, klassinen, sporttinen jne. Tässä postauksessa kuitenkin käsittelen neljää tyyliä: luonnollinen, klassinen, dramaattinen ja romanttinen. Lopussa pohdin omaa tyyliäni ja katson sopiiko annan muotihoroskooppi itseeni.

Luonnollinen tyyli:

Erityispiirteitä asuissa ovat yksinkertaisuus, rentous ja käytännöllisyys. Kokonaisuudessa luonnollinen tyyli koostuu maanläheisistä väreistä, mukavista materiaaleista, selkeistä linjoista ja isoista löysistä vaatteista. Luonnolliseen tyyliin ei kuulu ns. turha hienostelu, kampaukset ovat usein rentoja nutturoita, lettejä ja laineita. Hiukset ovat usein omaa väriä ja värjätytkin hiukset pysyvät luonnonmukaisina kuiten hiusmallikin. Meikki on hyvin luonnollista tai sitä ei käytetä ollenkaan. Asusteita ei pahemmin ole niiden epäkäytännöllisyyden takia.
Klassinen tyyli:

On ajaton ja tyylikäs, jossa laatukorvaa määrän. Tyylissä panostetaan laadukkaisiin materiaaleihin niin tuotteissa kuin vaatteissakin. Vaatteet ovat selkeä linjaisesti leikattuja, hyvin päälle istuvia ja värit sopivat yhteen joka tilanteessa. Hiusmallille ollaan uskollisia eikä se muutu trendien perässä, asusteet ovat hienostuneita. Meikki klassikolla on eheä ja huulipuna kuuluu arkikäyttöön.


Dramaattinen tyyli:

Dramaattisen tyylin omistava henkilö tykkää erottua joukosta, on rohkea ja välttää tavallisuutta. Vaatteet ovat usein sävyltään tummia, ne voivat olla myös yksinkertaisia, mutta asusteet todella rohkeita. Tyyli antaa vapauksia meikin, hiuksien, asusteiden ja vaatteiden suhteen, jotka ovat näyttäviä. Erilaisia rakenteita hiuksiin saa volyymilla, geelillä, rakenteilla jne.Romanttinen tyyli:

Tyylissä ominaista ovat hempeät pastelliset sävyt, pehmeästi laskeutuvat vaatteet ja pitsit, röyhelöt ja kukkakuosit.  Romanttisessa tyylissä korostuu naisellisuus ja tyttömäisyys esim. hiukset ovat neutraalin värisiä ja niissä nähdään paljon lettiä, kiharaa ja siroja hiuskoristeita.Myös pastelliset sävyt ovat tulleet hiuksiin. Meikki on siistiä, hentoa ja kaunista. Asusteet jatkavat samalla hennolla linjalla hiusten, meikin ja vaatteiden kanssa.Oma tyylini ja muotihoroskooppi:

En koe, että voisin luokitella omaa tyyliäni mihinkään kategoriaan, lähinnä koen, että pukeutumiseni saa viittauksia musiikista jota kuuntelen. Arkisin tykkään pukeutua todella rennosti ja asukokonaisuuteni koostuukin yleensä vanssin-,niken-, tai adidaksen kengistä, isosta hupparista ja vastapainoksi kireistä housuista tai toisinpäin. Kuitenkin "juhla"pukeutumiseni eroaa paljon arkityylistä jolloin tykkään panostaa ja pukeutua usein mekkoihin ja hameisiin, kenkinä toimivat yleensä korkokengät tai vanssit. Meikkini on arkena, joko nolla tai kun meikkaan meikkaan kunnolla. Meikkiini kuuluu pinkit kulmat, voimakkaat luomivärit, liiallinenkin highlightin käyttö ja eriväriset huulipunat. Asusteina tykkään käyttää lähinnä paljon pipoja ja muita päähineitä, leggartereita, harnesseja, aurinkolaseja ja välillä nenässä killuu koristamassa septum. Käytän hyvin harvoin koruja, sillä olen laiska valitsemaan ja ottamaan niitä pois, siksi koenkin että minun koruinani toimivat mukana matkassa pysyvät tatuoinnit ja lävistyskset. Sama pätee hiuksiini, suosin suht helppoa mallia jota ei tarvitse välttämättä laittaa aamuisin ja panosta enemmänkin näyttävyydessä hiusten väriini.
   Luin anna.fi muotihoroskooppini, joka on vaaka. Horoskooppi ei kyllä passanut omaan pukeutumiseen ollenkaan, sillä sen mukaan vaaka pohtii paljon mitä laittaa päälle ja on tarkka käyhän kaikki sävyt yhteen, itse taas koen olevani aika huoleton pukeutuja.

Hiukset

Arki pukeutuminen

"Juhla"pukeutuminen

Meikki

Asusteet


Rakkaudella Suvi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti