sunnuntai 30. syyskuuta 2018

Ehostuskurssin päivämeikki ja päiväjuhlameikki

Olemme harjoitelleet koulussa ehostusta eli meikkausta. Kerkesin itse opetella tekemään päivämeikin ja päiväjuhlameikin. Harjoittelimme myös tekemään työsuunnitelmaa paperille.

Päivämeikki
Asiakkaalla oli omaperäinen tyyli jo ennestään, joten vaikka teinkin päivämeikkiä en halunnut tehdä siitä liian pliisua ja käytinkin suht tummaa luomiväriä silmille. Työsuunnitelmassani luomiväri näytti paljon lämpimämmälle kun taas todellisuudessa se olikin enemmän harmahtavaa, joten muutin suunnitelmaa ja käytin liikkuvalle luomelle luun vaaleaa luomiväriä ja banaani häivytyksen tein siis harmaan ruskealla värillä. Päivämeikistä kuitenkin kun oli kyse, päätin etten syvennä luomiväriä liian tummaksi
   Aloitin ensin ihon puhdistuksella. Käytin kaikille ihotyypeille tarkoitettua puhdistusemulsiota, jonka jälkeen pyyhin kasvot kasvovedellä, jotta ihon pH-arvo on tasainen koko kasvoilla, viimeiseksi levitin rasvan ja silmänympärysrasvan, jotta pohja on kosteutettu. Sen jälkeen aloin tekemään meikkipohjaa, käytin Joe Blascon Alabaster Ultra base- vahamaista meikkivoidetta, sillä asiakkaalla oli todella vaalea iho ja Alabaster oli vaalein sävy mitä meiltä löytyi, sekoitin myös samalla joukkoon primerin. Käytin myös Joe Blascon color correctoreja peittämään tummia silmänalusia ja punaisuutta iholta. Pohjustin silmäluomet meikkivoiteella ja värittömällä irtopuuterilla. Käytin irtopuuteria myös bakingiin poskilla, sillä käytin Grimmasin luomivärejä kulmiin ja silmiin, jotka hieman varisevat. Asiakkaan persoonalliseen tyyliin kävi hyvin vahvat kulmakarvat, tein klassisen muotoiset kulmat. Tämän jälkeen siirryin tekemään luomivärejä, liikkuvalle luomelle ja kulmaluulle levitin ensin luunvaaleaa jonka jälkeen laitoin luomipussin kohdille ja vähän yli harmaan ruskeaa sävyä jota kerrostin muutaman kerran tietyn vahvuuden saadakseni. Lisäsin vielä liikkuvalle luomelle lisää vaaleaa, jotta se pomppaisi enemmän esiin. Rajauksista tein ohuet ja ripsiväriä käytin maltillisesti. Huulet tein mattaisella punaruskealla ja poskiin laitoin punarusehtavaa poskipunaa.
   Itsearviointi: Itseni mielestä onnistuin hyvin meikkipohjassa, sävy oli oikea ihon värin kanssa, eikä rajoja jäänyt. Kulmakarvat onnistuivat myös hyvin sillä sain niistä symmetriset, vaikka omat kulmat olivatkin hieman eri tasoissa ja loppuivat ja alkoivat eri kohdista. Silmämeikkissä sain itseni mielestä hyvin häivytettyä ja muutettua suunnitelmaa, kun huomasin että värit käyttäytyivät eri tavalla iholla kuin paperilla. Huulissa sain hyvin rajattua ja amorin kaaren nätisti näkyviin, huulet olivat myös symmetriset. Ainut mikä meni hieman huonosti oli poskipunan paikan löytäminen. Aluksi poskipuna oli liian alhaalla ja sai posken näyttämään roikkuvalta. Opettajalta saamani vinkkien avulla sain onneksi korjattua tilanteen ja poskipunan oikealle paikalle.

Päiväjuhlameikki
Päiväjuhlameikissä emme tehneet suunnitelmaa paperille, vaan harjoittelimme suunnitelman luomista mielessä. Päiväjuhlameikissä saa käyttää enemmän ja vahvempia värejä kuin päivämeikissä, sekä helmiäistä.
   Asiakas oli aamulla pessyt ja kosteuttanut ihon jo valmiiksi, joten aloitin suoraan pohjalla. Käytin pohjassa primeria ja Joe Blascon Alabaster Ultra base ja Olive Beige 1, sillä asiakkaalla oli vaalea iho mutta pelkällä Alabasterilla olisi tullut liian vaalea ja Olive Beige 1 käytin myös siksi, koska asiakkaan ihon sävy oli enemmän keltainen kuin punertava. Joe Blascon color correctoreja ei tarvinnut oikeastaan käyttää kuin vähän punoittaviin kohtiin iholla ja silmien alle tuomaan kirkautta. Kiinnitin vahamaisen meikkivoiteen värittömällä irtopuuterilla ja samalla pohjustin silmäluomet meikkivoide-primer sekoituksella ja irtopuuterilla. Tein irtopuuterilla myös bakingit poskille jottei pohja tahriinnu kun tein kulmat ja silmät luomiväreillä, sillä ne karisevat hiukan. Kulmavärin sekoitin harmaanruskeasta ja tummanruskeasta, vaikka asiakkaalla olikin mustat hiukset en halunnut käyttää suoraan mustaa kulmissa ettei niistä tulisi niin jyrkät. Kulmista tein vahvat, mutta klassisen malliset. Silmämeikissä käytin Joe Blascoa ja Stargazeriä. Halusin tehdä tyttömäisen utuisen lookin. Liikkuvalle luomelle ja kulmaluulle laitoin ensiksi luun vaaleeaa, jonka jälkeen lisäsin liikkuvalle luomelle vaaleanpunaista helmiäistä.Tein hiukan kissamaista muotoa luomiväristä, käytin tummempaa vaaleanpunaista. Rajauksissa halusin siroa kissamaisuutta. Ripsiväriä laitoin reippaammin ja kokonaisuuden olisi kruunannut luonnolliset tekoripset. Huulissa käytin tummaa pinkin ja punaisen sekoitusta ja vaaleanpunaista poskissa.
   Itsearviointi: Olin tyytyväinen meikkipohjaan, sillä se oli oman ihonvärinen ja tasainen. Kulmista olin myös ylpeä, koska sain niistä itseni mielestä symmetriset ja kauniin muotoiset. Huulet onnistuivat myös hyvin, rajasin hieman ylähuulen nurkkia yli, jotta huuli saatiin näkyviin paremmin. Silmämeikkiin ja poskipunaan en ollut tyytyväinen. Poskipunaa olisi mielestäni pitänyt laittaa enemmän ja ne eivät alkaneet ihan symmetrisesti. Silmissä en saanut luomiväriä häivytettyä kauniisti ja tuntuu, että ne jäivät vähän tönkösti. Jouduin myös korjaamaan liian korkealle nousutta luomiväriä kulmaluulta vaalealla luomivärillä.

Rakkaudella Suvi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti