tiistai 5. syyskuuta 2017

International Nomenclature Cosmetic Ingredient

Mikä on INCI?  Inci on lyhenne sanoista International Nomenclature Cosmetic Ingredint eli ainesosan nimi, joka löytyy tuoteselostuksesta.
   Inci- listan on pakko löytyä Euroopan Union alueella, näin pyritään varmistamaan mitä tuotteissa on käytetty, valvontaviranomaiset voivat puuttua näin väärinkäytöksiin. Kaikki vaikutukset joita tuotteista luvataan täytyy voida todistaa ainesosaluottelon kautta esim. mainosten lupaamat asiat kuluttajalle. Tuotteita on helppo vertailla. Kuluttaja pystyy myös tarkistamaan ainesosaluettelosta allergiansa ja näin välttämään vääriä tuotteita.

Lähde

Inci-listasta selviää kaikki kemialliset ainesosat, joita kosmetiikka sisältää. Ensimmäisenä on merkkittynä aine, jota on pitoisuudeltaan eniten, seuraavaksi merkittynä aine, jota on toisiksi eniten jne. Yleensä aineet, jotka ovat kosmeettiselta kannalta tärkeimpiä kyseessä olevassa tuotteessa ovat merkittynä alkuun ja vähiten olevat loppuun esim. hajusteet.

Esimerkkejä INCI- listassa olevista aineista:
Antioksidit ovat aineita jotka lisätään kosmeettiseen valmisteeseen estämään hapen reaktiota ja tuotteen hapettuminen ja härskiintyminen.
Antistaatit ovat aineita joita lisätään staattisen sähkön pienentämiseksi.

Rakkaudella Suvi

Lähteet:http://www.incihaku.fi/artikkeli/4/mika-ihmeen-inci 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti