torstai 31. elokuuta 2017

Haudehoito

Haudehoito on tehokäsittely hiuksille, haudehoitoaineiden, lämmön ja hieronnan avulla, ja samalla rentouttava kokemus asiakkaalle. Haudehoidolla hoidetaan hiuksia ja hiuspohjaa, ennaltaehkäistään tulevien käsittelyiden mahdollisia vaurioita, hoidetaan jo syntyneitä vaurioita ja ylläpidetään mm. hiuksen kosteutta.
   Hoito ja sen tavoite suunnitellaan aina yksilöllisesti asiakkaalle riippuen millainen hiuspohja, hiuksen kunto ja asiakkaan toivoma lopputulos on.

Ensimmäisenä tehdään asiakasanalyysi "Millainen on hiuspohja?", "Hiuksen laatu/rakenne", "Asiakkaan hiuksenhoitotottumukset". Sen jälkeen kerrotaan mitä tuotteita käytetään esim. shampoo, tehohoitoaine, laitteisto.

 Pesin hiukset ensimmäisenä Four Reasonsin syväpuhdistavalla shampoolla, sillä asiakas kertoi käyttävänsä paljon muotoilutuotteita ja näin halusin varmistaa ettei hiuksissa ole muotoilutuote jäämiä, jotta tehohoito pääsee vaikuttamaan parhaalla mahdollisella tavalla.

 Valitsin Spring-style intensiv-haarkur hoitonaamion, koska se kosteuttaa kuivaa hiuspohjaa. Vahvempaa tuotetta ei tarvittu, sillä asiakkaan hiukset olivat todella hyväkuntoiset.  Sekoitin tuotteen suhteessa 2:1 veteen.


 Ensin tehdään ristijako, korvalta korvalle                                           

 Ja otsalta niskaan. Sen jälkeen aletaan levittämään tuotetta ensin jakojen mukaisesti muutama sentti, jotta hiusjakaus pysyy aisoissa loppu ajan tehohoitoa levitettäessä. Lähdetään käymään pää läpi ottaen muutaman sentin hiusosio kerrallaan, levittäen tuotetta tyvestä latvaan. Lopussa nostetaan hiukset klipsuilla ylös ja asiakas lämpösäteilijään!

 Hoidon vaikutusta tehostetaan lämmöllä. Valitsin asiakkaalle lämpösäteilijän, sillä halusin tehostaa tehohoitoaineen vaikutusta päänahkaan. Jos asiakkaalla olisi ollut kuivat ja huokoiset hiukset, olisin valinnut höyrykojeen, joka tuottaa samalla lämmittäessä myös kosteutta.

Ja tadaa! Hiuksista tuli entistä silkkisemmät ja pehmeät, myös hiuspohjan kuivuutta saatiin hoidettua pois.
 Harjoiteltuamme luokkalaisten kesken hoitoja pidimme asiakaspäivän, alla tuloksia.
Rakkaudella Suvi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti